Waar gaat het over?

Draadloze Camera's

Draadloze Camera's

Draadloze camera’s zijn dagelijks nodig op veel plekken in het land. Nieuwsgaring, sportreportages, beelden van alles wat men wil zien en waar de draad belemmerend zou werken.

Voor details zie Marsroute video.

Draadloze Camera's

Portofoons

Portofoons zijn onmisbaar in de entertainmentindustrie. En voor iedereen die met veiligheid te maken heeft. Een eigen snelle goede verbinding, soms van levensbelang, soms nodig om op tijd de juiste mensen van goede opdrachten en antwoorden te voorzien. Door de gebruikers in gebruikersgroepen met bijbehorende kanalen in te delen, kan heel efficiënt gewerkt worden. De meeste portofoons hebben een bereik van enige honderden tot enige duizenden meters, maar met extra apparatuur kan een groter bereik gegenereerd worden. Als door wat voor reden dan ook de mobiele telefoon uitvalt, blijft het portofoonnetwerk in de lucht.

Meer uitleg? zie bijvoorbeeld:

Wikipedia over de portofoon 

Zendermicrofoons

Zendermicrofoons

Zendermicrofoons zijn onmisbaar in de dagelijkse entertainmentwereld. Natuurlijk voor de bekende televisieshows en grote debatten, maar denk ook eens aan de kerk, de sportschool, het bandje.

Voor details zie Marsroute audio.

Videoverbinding

Videoverbinding

Er zijn veel toepassingen voor draadloze videoverbindingen, het doorsturen van informatie via de lucht. Natuurlijk kan het informatie van de draadloze reportagecamera betreffen, maar ook sportwedstrijden, de beelden die door drones worden gemaakt en doorgestuurd.  Soms gaat de verbinding ‘omhoog’ via een satelliet, soms worden verbindingen gemaakt tussen zender en ontvanger op masten of gebouwen (‘zichtverbinding’).

Videoverbinding

In-ears

Iedereen kent ze wel van shows met artiesten: de ‘oortjes’. Het geluid dat een artiest nodig heeft om zijn of haar werk op het podium goed te kunnen doen. In plaats van de monitorluidsprekers op het podium te plaatsen, krijgt elke artiest een eigen setje luidsprekers in het oor. Vanaf de mengtafel wordt draadloos een signaal naar die oortjes doorgegeven. Absolute noodzaak voor een artiest om goed te kunnen zingen; als het signaal uitvalt of vertraagt is de artiest radeloos en de show voorbij.

Zie voor meer informatie:

Wikipedia over de in-ear monitor

 

Reportagezenders

Reportagezenders

Bij paniek of ramp in het land, gaat de reporter met de reportagezender op pad en kan verslag doen. De lokale zenders, in zo’n geval ook wel rampenzenders, krijgen van de zogenaamde wandelzender het signaal draadloos door. Onmisbaar voor een verslag uit moeilijke gebieden. 

Zie voor meer informatie:

Wikipedia over de rampenzender